nu mina kära vänner

om sex dagar är dass-insamlings-tiden ute. jag önskar mej att vi allihopa kunde ta ett sjudundrans krafttag nu på slutspurten, så dassen bli kompletta! 1600 ligger i hinkarna, kommer vi upp till 2000 vore det ju ännu bättre!
http://www.svenskakyrkan.se/vatten/#/insamling/LFQ1

tack !

helgen i oslo har vart hur skön som helst! mycke skoj, mycke sömn, mycke kyla... det blir den korta versionen!
tack elin! :)

ocshlo

nu är jag i oslo och hälsar på elin! det är skoj, jag trivs väldigt fint fast jag fattar i stort sett ingen norska. jag anlände igårkväll vid halv tio och idag hade vi  en go sovmorron. det snöade en del när vi gick upp, men vi käkade frulle och tog oss ner till city. där lallade vi runt på karl johan och kom upp till slottet lagom tills det var vaktavlösning! det var spännande, mycke vändande på fötter och vapen innan det hela var avklarat. denna upplevelse födde många frågor i våra små huvuden, till exempel hur länge står de där och fryser i sträck? hur mycke får de egentligen försvara sig om nån skulle göra nåt slags anfall? ett par av dessa spörsmål fick vi löst efter att vi knallat gatan ner igen, köpt varm choklad och en kaka på seven eleven och åkt hem igen till brattlikollen. google och wikipedia, vad vore världen utan er? vi läste om kungafamiljen och gjorde nutidsfrågetest och låg rätt bra till. sen åt vi tacos, det var riktigt gott! vi konstaterdae att tacos kanske inte alls är dålig första dejten- mat, det är väl lika bra att visa sina sidor redan från början? kan man inte hantera en taco borde ju ens eventuella blivande få reda på det. så ska det låta var sämre än på länge, bara dåliga artister och dåliga låtar. vi såg en lite romantisk film och sen dess har vi bara legat i den stoora sängen och talat om livet och lyssnat på underbara magnus och letat potentiella pojkvänner...
livet är allt bra fint ibland!


elrivna citronskal

i helgen har jag och anna vart på ikea, åkt buss, kollat in a6, ätit glass i solen, ätit pannkakor, sett på den vita massajen, sett på american pie 2 (wie!), promenerat till maxi i råkyla, promenerat hem från maxi i snöblandat regn, käkat thaibuffe, gått upp för den långa branta backen igen och myst en massa. en jättehärlig helg! inatt far anna iväg till israel. ha det bra min kära! jag kläckte den fina idén att vi ska ha en karibien-afton runt påsk, låter hett va? you bet! det blir all-inclusive...

imorron ska jag åka med min klass till svenljunga och gå på studiebesök på elmo och textil miljö. det blir nog skoj.
vi ska åka jättetidigt, så nu ska jag bara duscha och sova!

idag har jag vart i träverkstan och putsat och betsat och borrat. det var skoj! allt som är smutsigt och kladdigt och dammigt är kul. för det mesta.

eftermiddagarna i tibro har blivit slentrian. jag får komma på nåt nytt skoj att göra, kanske ska söka upp den där scoutkåren iaf.

på torsdag åker jag till oslo!

jovars. sov gott!


weekend i jnkpg

nu är jag i jönkan på besök hos anna. det är mysigt och skoj!

idag var vädret vackert när jag for hit. våren är lika underbar varje år när den kommer! vi handlade mat och och gick upp för den jättelånga jättebranta backen upp till skolan. sen åt vi en vällagad pastaanrättning och sen har vi bara slappat. sett lite på tv, så ska det låta först. sen det nya efter skavlan, grillad. ganska konstigt program, det som var bra var att anders ankan var med. sen såg vi en vacker romantisk film som gick på tv, hundtricket hette den.

jag har även nu ikväll fått reda på att min klasskompis åsa ifrå skara och jag är sysslingar. det är ju himla skojigt!
det roligaste med det är att för två veckor sen ungefär insåg de två andra tjejorna som började i klassen samtidigt som vi att de är sysslingar... vilken släktröra!

nu ska jag gosa ner mej på min madrass!


"jag vill gå hem med dej, jag vill bara gå hem med dej, innan eftertänksamheten har raderat hela natten,
jag vill gå hem med dej, jag vill bara gå hem med dej, genom vårens första rodnande natt.."

attans

jag glömmer ju alltid det smarta jag ska skriva här när jag väl ska skriva det, så då blir bara det osmarta kvar!

när de talar om grisar som skållas levande på radio vill jag mest bara kräkas och inte äta kött nånsin nåt mer i mitt liv. fy fanken va vidrigt hemskt!

idag på ring P1 var det en dam som ringde in och var otroligt upprörd över att toapappret nuförtiden håller så låg kvalité!förr var det minsann både tjockare och breare och man behövde inte ta alls lika myckesom nu! konstigt att ingen reagerar på detta, och protesterar, tyckte hon. jo, visst ärdet är konstigt. kanske har folk bara massa andra oviktiga saker att tänka på..

idag lyckades jag träffa på samma man otaliga gånger. lite jobbigt, och ansträngt.

har talat med mathias i telefon! han sitter på nån tysk båt utan motor och vaktar en slang. typ. skoj att tala ve han i vilket fall!

och resten jag skulle skriva har jag glömt, så nu ska jag sova istället.




kvällsekot

jag ska bli blodgivare har jag tänkt. den 8 april ska jag till sjukhuset i skövde och ta prover och sånt.

jag var hos den vänliga damen med en blomma idag som tack för hjälpen, det var trevligt, hon blev glad.

anna ska snart åka till annan land, ojoj!

mathias, vart är du? jag saknar dej.

jag lyssnade på hagnesta hill ikväll. minnen..

godnatt!

bomschackalack

helgen hemma på bygden var trevlig. på fredagen träffade jag brorsan på stan lite, vi letade dataväska. det gav inget resultat. vi var på maxi också, det var skojigt! sen åkte vi hem , och jag och anna blev unga på nytt genom ett besök på tonår. våra fantastiska sångröster gjorde säkert lika stor succe uppe hos magnhild och christina som nere hos oss. "för det var grabbarna från eken, det var grabbar med kulör, det var grabbarna som var på ett sjuhelvetes humör!"det gjordes fantastisk musik förr..
 
i lördags dammsög jag mitt lilla hus, och sen kom kalle dit och vi gjorde flygande jakob! gött blev det, och pappa kom och käkade med. sen slappade vi vid tv:n resten av dagen, och friida och jonas kom förbi också en sväng. sen fixade vi till oss lite och for till torp och carl och miriams place. jag var nog den mest engagerade tittaren av melodifestivalfinalen, som försökte tagga upp de andra. men det mest intressanta var ju ändå att petra medes klyfta mellan brösten satt snett. oh my! jag och jonas har nog aldrig vart så rörande överens förut!
det var helt klart en trevlig kväll, vi spelade åsnespelet som var oerhört tankekrävande, och de sista timmarna sjönk nivån såklart och vi sjöng lite allsång och pratade strunt. 

igår, söndag sov jag länge. kom upp tillsut och tog en sväng i pappas vrålåk till jobbet där jag fick pratat lite med anette och emelie. det var skoj! blir nog en del jobb där i sommar.
jag åkte hem och käkade rotmos och sen latade jag mej mest tills kalle kom och lyckades äntligen installera krångel-msn på min dator. packade och for med far in till stan och tog tåget som vanligt.

kom fram med bussen, handlade på ica, spenderade opassande långt tid framför datorn, dessutom diskuterandes opassande ämnen. somnade till slut, sov illa, och vaknade upp till en ny vacker dag! :)



 


hmm.

på radio skaraborg har de en topplista. där kan man rösta fram band och så vidare, som man brukar på musiktopplistor. ett av bidragen man kan rösta på är don´t give up the good life med tricky dix. det namnet kan man undra hur de tänkte när de tog..

yesterday / klantarsle

såg alla problem långt borta ut, och idag är det bara tråkigt. tvätt-tråk, mens-tråk, snö-tråk, ensam-tråk, msn-tråk.
så är det idag. i skolan har jag plockat ur hur många klamrar som helst, men nu är de slut. imorron ska jag såga polyeter, och limma den. det blir bra. sen tänker jag fara hem till bygden.

igår var jag på konsert och det var alldeles underbart! det var sofia och bandet, en samling urbota musikaliska människor på skövde stadsteater. det var övervägande medelålders/pensionärer i publiken, det var mysbelysning, det var små kulörta lyktor på scenkanten och en soffa längre bak. det var fiol, vackra ord och vackra människor. det var gåshud och tårar i ögonen och stora leenden i en salig blandning hos tösen som satt längst till höger på rad fem, plats 154. jag bestämde mej för att fria till musikern gustaf ljunggren.
efteråt väntade jag på bussen hem i en timma och en kvart. jag gick två varv runt torget och strövade på ett par andra gator. jag tittade i skyltfönster, njöt av den vackra himlen och fullmånen över kyrkan och nynnade melodier om djupaste kärlek och djupaste sorg och lät gåshuden värma mej tills det ändå blev för kallt, och jag begav mej till stationen.
den sista halvtimmen spenderade jag på pressbyrån mycke intresserat studerandes tidningar av olika slag, olika sorters halstabletter och vitamindrycker. handlade en fralla med torr ost och satte mej utanför på en bänk.
talade med en man med utländsk härkomst som hade missat sin buss till töreboda, och vi konstaterade att nästa skulle gå strax efter fem. vi talade om tibro, och mina nyinköpta skivor på svenskblandadengelska och en skum man kom fram och förskte tala med oss också. han väntade på sin kompis som var hos polisen, och han var katolik medan hans vän var muslim och hade slått nån på käften. eller nåt. till slut gick han därifrån, jag gick till min buss och fick slutligen åka hem. jag var hemma kvart i tolv och bestämde mej för att ta en liten sovmorron idag.



åh. en stund har gått sen jag skrev det tidigare. ca. en timma närmare bestämt. jag skulle bara kila ut och hämta min tvätt. som så ofta när man bara ska göra nåt, så gjorde jag världens miss och glömde såklart nyklarna inne i tvättstugan. dörren låser sig naturligtvis, och, jag kommer då inte in varken i tvättstugan eller i lägenheten. pust. efter ett antal fula ord gick jag och knackade på hos en som inte öppnade, och sen kom jag på att damen som gick ut med hunden när jag gick ut borde snart komma tillbaka. strax kom hon, och jag frågade henne om hon kunde öppna åt mej. hon var vänlig och kom med mej och provade, men hon kunde naturligtvis inte öppna, eftersom det var på min tvättid, och då kan man bara öppna med den blippen som man bokat med. klantligt klantigt, nåt såpass! och genom fönstret kunde jag se min nyckel ligga därinne... den vänliga damen lät mej komma in och ringa ett nummer som gav mej ett nummer, som gav mej en man som snart ringde upp och sa att han kommer och en halvtimme och jag är väl medveten om att jag får debitera detta? imorron kan jag göra det gratis. jotack säger jag, men jag behöver dem nu... så, jag fick vänta hos den vänliga damen tills den snälla mannen kom med mej, öppnade dörren, följde mej in i lägenheten. jag fick visa leg och visa att jag är jag och passade på att fråga om lysröret på toan. räkningen kommer så småningom, tack så mycket och hejdå!

what a night! som de säger i mamma mia.

inte har jag fått packat, men tvättat har jag ju gjort. och bakat bröd. och pratat med en granne. nu får jag ta tag i det hela lite, åker hem på bygden imorron.


nattinatt!






jo, jag är spontan

tänkte ha en mysig hemmakväll med bara mej själv, men har just bokat en biljett till sofia karlsson som spelar i skövde ikväll. kunde inte låta bli! en rejäl dos folkmusik är precis vad jag behöver!

"väck mej inatt, älska mej matt, glöm alla krig och hårda ord..."


nu far jag! ciao!

pappegojja

igår var det soligt och vårigt hela dagen här, det var så fint! jag som hade sovit liite för lite var ändå rätt pigg och alert. jag handlade och lagade fiskgratäng och duschade och sopade. jag hade tvingat mej själv till ett tillfälligt datorförbud för att få nåt vettigt gjort och kunna lägga mej tidigt. det gjorde jag mycket riktigt, klockan tio. jag sov dock dåligt, drömde hemska saker om hot och död. har sett lika pigg ut som en björn i mitten av ideperioden hela dagen idag. så, det är tacken man får när man tar sig i kragen... pust!

idag har jag jobbat på flitigt med min djuphäftade rygg och är snart klar. jag har fått veta att nästa sak jag ska göra blir ett kundjobb, så jag är riktigt taggad, det ska bli så skoj! snyggt tyg som tusan är det också. åtta stolar ska kläs om, jag ska iaf göra fyra av dem. spännande!
i eftermiddag ska jag nog ta en sväng på candela, och sen ska jag efter lite käk hemma gå till annika och hjälpa till/ sepå när hon bakar kaka till imorron. den ska hon bju på i sin klass, för hon fyller år. 

imorron blir det fördelsedagsfika på syster yster, enligt vår tradition som vi startade när jag fyllde år.
det knallar på, och nu lyser solen här ute igen!

ha det gott!

b-r-a-v-o, bravo,bravo,bravo!

som ett jehu har 500 kronor till landat i hink-insamlingen och summan är därmed hela 1350 kronor!
 
jag blir så glad! åååh!

internationella kvinnors dag

ska snart åka tillbaka till tibban, så nu tänkte jag berätta lite vad jag gjort i helgen. igår var jag och mamma på överby, det var mysigt. där var även made in sweden-kändisarna och sjöng! tänk vilken tur. jag känner på nåt vis att sådana turnéer måste vara nåt av det tråkigaste man kan göra som artist. jag menar, stå på en provisorisk pyttescen mitt i ett köpcenter och sjunga playback. jaja, i vilket fall. överby var trevligt. när vi skulle åka hem råkade vi åka åt fel håll och fick börja åka mot karlstad tills vi lyckades komma av den vägen! jag satsade hårt och målade naglarna med guld i bilen. det gick faktiskt rätt bra. kom hem och fick göra mej iordning lite hastigt och lustigt och sen åka och plocka upp filippa påväg till tomas 35-årskalas i magra missionskyrka. stackars filippa hade fått stå och vänta såklart! kalaset var trevligt. folk droppade in och tillslut var det en hel mängd folk, övervägande småbarnsföräldrar. vi fick god mat och marängswisch efteråt. mmm! när jag kom hem kom mikael och hälsade på, vi tittade på en film som heter bongwater. den var rätt dålig faktiskt. men det var väldigt mysigt iaf! tack så mycke kära vän! :)

idag har jag jobbat ett par timmar, det var helt okej. gott med lite extra klirr. nu ska jag boka biljetter till oslo! och sen far jag till alingsås för att starta min resa hem till februarigatan.

jag funderar ännu på om jag ska åka in till skövde och se sofia karlsson på onsdag tror jag det var. det tål att kluras på!

sen har jag en viktig sak till att säga innan det är slut för idag. eftersom jag till och med fått beröm av nån typ av representant för svenska kyrkan vill jag peppa er ännu en gång att hjälpa till med das insamling! det har stannat av lite nu, men hoppet är ingalunda ute! man kan ge bara en 50 lapp om man vill, och ge via internetbank eller med visa-kort eller kanske på nåt mer sätt. så, kom igen nu! jobba jobba! vi kan dela, dela, dela du och jag, och jesus älskar alla barnen gul och brun och röd och rosa! http://www.svenskakyrkan.se/vatten/index.html#/insamling/LFQ1


ha det!

karin






se och hör

har just insett att det var firefox AK som var dem jättesöta körtjejen bredvid hello saferide i lördags! nu börjar poletterna trilla ner! de klurar ihop sig i alla möjliga kombinationer, de där artisterna!

lyssnar nu på det vackra mästerverket älskat ivor med 50 hertz! det var längesen! inte så vackert, och definifivt inget mästerverk egentligen, men lite minnen framkallar den allt! "du och jag är som bajs och kiss och vi kämpar mot ett troll, du är rund, du är rund, du är rund som en boll..."

nog med nostalgi. igår var jag med resten av elevrådet på skolan iväg till en annan del av tibro där vi provsmakade dryckerna ur en ny kaffeautomat till skolan. eller, jag drack fyra muggar varm choklad, eftersom jag inte dricker kaffe. det är en otroligt känslig grej det här med kaffe! det ska vara på ett visst sätt, inte för dyrt och inte för billigt, inte för starkt och inte för svagt, inte blaskigt och inte sumpigt och allt möjligt. det är nästan heligt. vi är ute på minerat område som tänker byta ut den gamla, otroligt långsamma trotjänaren där kaffet kostar en krona, och inte tar den  vilka kronor som helst! vilka den tar är också helt oklart, men om man slår till den samtidigt som man stoppar i myntet är chansen större att man får kaffe. kaffedrickarna på skolan kan knepen, det är ett som är sant! tänk att då helt plötsligt få kaffe ur en maskin som alltid funkar? tänk att kanske behöva betala två kronor? förändringar är läskigt.

idag hände en sak som gjorde mej snudd på lyrisk och livrädd på en gång. min käre bror kom hit och gav mej en födelsedagspresent, ett paket från inspiration. i den låg två böcker och ett kuvert med presentkort. det som förvånade mej först var att de hade böcker i den butiken, men så var ju inte fallet, de hade bara hamnat i samma paket. det som skapade den stora förvåningen och förvirringen var när jag öppnade kuvertet. där i låg ett presentkort på 500! det var mycke tyckte jag. jag såg nog väldigt överraskad ut, och inte blev jag mindre överraskad när där låg ett till, på 500! och ett till! och ett till! totalt 6 stycken presentkort á 500 kronor! oh my god, 3000 spänn i presentkort på inspiration! det visade sig efter att vi klurat lite att kvinnan i butiken skulle ha lagt i 6 stycken presentkort på 50 kronor vardera, men kollade troligen inte så noga... ojojoj.
ärliga som vi är, iaf min bror, kommer de komma tillbaka till butiken igen, de överflödiga...

mysig familjekväll ikväll, kalas imorron. det blir nog en bra helg denna gången med!

med finemangsiga hälsningar
karin








grattis brorsan!

idag vill jag gratulera min käre bror som fyller 25 år idag! hurrahurrahurrahurra!

eviga ögonblick

i tibro finns en bio med på tok för mycke lutning på salongen.  den brukar visa film på tisdagar och söndagar. idag var jag där och såg en väldigt vacker film som heter  " maria larssons eviga ögonblick ". den var liksom inte speciellt bra egentligen, men den var så vacker. så fina bilder! och huvudpersonen, maria... vacker! så mycke styrka och mod. det starkaste var när hon klättrade upp på bordet, och hoppade ner, gång på gång.. ååh.

i tibro kan man ställa ut sina påsar med pappersåtervinning, alltså tidningar och reklam på tisdagar, så kommer det en bil och hämtar dem. det är ju alldeles fantastiskt bra!

jag har fått arbetsbyxor, kritstecksrandiga svarta... de är så snygga och jag gillar dem starkt!


med harmoniska hälsningar
karin

i uppsala finns fina pojkar

jag kanske borde flytta dit.

idag har jag bakat piroger till lunchlådan. det är ungefär det enda jag har hunnit med.

imorse var det barmark, underbart tänkte jag, då kan jag cykla imorron. när jag gick hem från skolan var det ca. 5 cm blötsnö... så, det blir till att knalla i blötan imorron igen! menmen. min värmländska klasskompis sa att det det står i bondepraktikan att det ska bli sju bakslag innan våren kommer. så, det är bara att vänta tålmodigt! och vänta, det är nåt jag är bra på. om jag får säga det själv. 

just det. jag har gjort en sak till idag. lyssnat på timo-skivan ca. 11 gånger. den har inte blivit sämre än.

nu hinner jag inte med det här mer idag! 

tack mathias förresten, det gjorde mej glad. som du brukar!


med oduschade hälsningar
karin



 

22


100 kronor till har ramlat in i hinken! bravo! men än behövs det mer om det ska bli nåt skethus av!

här är länken om ni glömt av! :
http://www.svenskakyrkan.se/vatten/index.html#/insamling/LFQ1


idag när jag åkte tåg satt jag på ett sånt där tre-mittemot-tre-säte med bord emellan. längst in mot fönstret satt en ung tjej och hennes mamma (gissar att det var deras relation..), de var av utländskt urspung. detta är inte min starka sida att avgöra, men jag kan tro att de var från iran till exempel. de hade iaf sjalar och sånt på sina huvuden. vi vilket fall, de satt där mittemot varandra, och rätt som det är börjar det rulla tårar ner för mammans kinder. sakta och lugnt. och om det finns nån typ av männskor, för att dela in folk i fack, som kan se sådär genomsorgsna och bedrövade, men samtidigt värdiga ut så är det just den här typen av kvinnor. som man kan se på tv ibland när deras söner har dött i nån attack eller nåt bombanfall. jag kunde knappt se på henne, jag var så nära att börja gråta själv. detta hände ett par gånger under tiden jag satt bredvid dem på tåget. jag hade så många olika teorier i mitt huvud om varför hon grät, men jag vet inte vad som var den egentliga anledningen. jag vet bara att det berörde mej in i det innersta. tänk va folk bär på olika erfarenheter. bara det att tvingas lämna sitt hemland och bosätta sig i ett helt nytt land, med en helt ny kultur, som man inte förstår sig på...


har just talat med min käre bror i telefon, har fått en liten resume av skidresan i helgen. ingen skadad! det var härligt att höra!


" i can´t liiiive, if living is without yooou..."
det är jag och timo nu.


jag är mys-sugen.


godnatt alla fina goa.

med tankefyllda hälsningar
karin


saturday night

åh, vilken fin kväll! annika norlin, vilken pärla! helt spattig på scen! hon hade ett antal snygga musiker och en otroligt söt körtjej med sig. det finaste var när hon berättade om låten "overall". att den handlar om det värsta hon kan tänka sig, att skaffa en man, gifta sig och få ett barn, uppfostra det efter all konstens regler och sen blir barnet nazist. jag har just undrat vad den låten handlar om. nu vet jag. hon har många fina tankar!

förband var john me, han med radiolåten ni vet, han är mysig med.

och klara zimmergren var i publiken, det var lite fräckt. hon lät precis som på tv. bara så ni vet.

efter konserten och efter linn hade åkt iväg med 7:an, gick jag och tog en liten fika, varm och choklad och en liten kaka på ett cafe, det var mysigt. sen när jag kom ut och skulle gå till stationen såg jag nog en brottsling, en kille sprang förbi i en jädra fart, och så kom polisen efter. haha, jag tänkte stoppa honom och säga att han tappade sina vantar. för det gjorde han.

ni hinner jag inte skriva mer.
ha det bra!!

med musikfyllda hälsningar
karin

RSS 2.0