praktexemplar

förra inlägget blev ett praktexemplar som visar hur bra jag hanterar det här med bloggandet. jag skriver helt enkelt lite och sen hoppas jag att saker och ting inte hoppar runt eller byter teckensnitt eller att bokstäverna dansar tango med varann. men, rätt som det är, så gör tekniken som den vill, och där står jag, blott en simpel människa med skägget i brevlådan ( vobot valf, elin! :) ) och får ta det som det blir. och, ni kan gått behöva anstränga era hjärnor lite och läsa lite olika teckensnitt ibland, så det byggs lite nya hjärnvägsnät i skallen på er! se där, hångla mer-boken har redan påverkat mitt tankesätt!

idag har jag haft en fin och nyttig dag. jag har helt klart vart en duktig flicka. jag har gått upp i någorlunda tid, jag har ätit gröt till frukost, jag har städat i mor och fars hus och tvättat deras tvätt. jag har vart i sbn och handlat lite och sen har jag inte gjort nåt mer nyttigt och duktigt. men ikväll ska jag ut och förlusta mej! åka till storstan alltså, det är inte var dag. jag längtar!

tack för presenterna också! gott att man kan få njuta av sin födelsedag såhär drygt två veckor senare!
timo räisänens senaste skiva, och en praktiskt kartbok! det kallar jag bra grejer!

det som var ett stort tyvärr är att familjen johansson är kräksjuka, så det blev inget besök där idag.
det var synd, det hade jag sett fram emot. men, det får bli en annan dag.


nu ska jag äta, sen blir det dusch och sen frampå far jag till gbg!

med nöjda hälningar
karin


here I go again

va underbart glad jag är just nu! det är för att:

1. jag har äntligen hittat ett sällskap till konserten imorron! linn, min räddare i nöden, min diamant bland plaststenarna, min toa på stan, min katt bland hermelinerna! :) det ska bli jätteskoj! och, kanske mathias kommer med iaf... haha, vilken röra. från lycka till panik till lessenhet till jättelycka!

2. jag har fått 500 kronor till i min hink-insamling! alltså ligger där 700 kronor nu! tack alla snälla givare! keep on giving! eller som lisa ekdahl sjunger i min favvolåtav henne: ge det om du kan. mer text ur den kommer längre ner.

3. ikväll ska jag mysa med min lilla anna!

det var nog alla siffror jag kommer på nu. jag hoppas även få träffa johanna, tomas
och den lille benjamin denna helgen!

idag köpte jag en bok som jag börjat läsa. den heter "hångla mer!- en bok om att ge sig hän av klas hallberg"
bara titeln gör en ju på gott humör, och den är riktigt rolig att läsa. och intressant. och förhoppningsvis blir jag lite klokare och får hångla mer. shit va bra!


"När en oförtjänad föraktad söker skydd
När nån ropar kom och ge en krympling stöd
När en tröstare gråter för vatten
och en hungrande ber dig om bröd








Ge det om du kan
Ge det om du kan
Ge det om du kan


För allt vi får är lite utmätt tid
Våra öron, våra kroppar, våra händer,
våra munnar, vår tilltro och vår tillit
och de ljus som lyser upp våra ansikten
den lilla tid vi fått"




lyssna på hela låten och tänk till!


med glada hälsningar
karin




fyll hinkarna

hjälp till med min insamling!

http://www.svenskakyrkan.se/vatten/index.html#/insamling/LFQ1



för övrigt är jag ganska deppad just nu. kan verkligen inte hitta nån som vill följa med mej. det är trist...


med sorgsna hälsningar
karin

loppcirkus

idag försov jag mej litegranna. tur att det inte är världens farligt att komma försent i min skola, folk droppar in och ut lite hur som helst.

det var värst va svårt det var att hitta ett konsertsällskap. och varför lyssnar inte folk på henne? hon är ju typ bäst i världen.

ikväll ska jag sova tidigt, så nu ska jag gå och borsta gaddarna.

en annan dag ska jag skriva lite mer.


med desperata hälsningar
karin


köp hans frus

mathias ska troligen jobba till helgen, så om nån vill gå med mej på konserten kan ni anmäla intresse till mej snarast.
synd är det. men jag får väl vänta på polen-resan istället. :)

det får bli bara det idag. sängen kallar!


med nyduschade hälsningar
karin


enough just isn´t enough

nu har sofie just åkt tillbaka till uddevalla. det har vart en riktigt trevlig helg här i tajbridge..! vi har vart en sväng på candela, käkat kinakäk, hyrt en film. (be kind rewind, konstig...) vi tänkte åka till skövde och gå på bio, men det fanns inte en chans i världen att en buss och en film stämde överens, så det blev inget med det. men jag fick chansen att visa massa fina galenskaparna-klipp på youtube och allt var fint iaf! idag har vi haft slappisdag, såna ska man ha ibland då det är söndag. fina bilder blev det också... hmm... :)

nu har jag börjat längta till nästa helg, då jag och mathias ska se på grymma hello saferide i gbg. yeay! ska bli gott att komma hem på böggda lite med. skulle vilja gå på musikalafton också, men det får väl bli en annan gång. åh. nu insåg jag just att nästan alla är borta på skidresa... typiskt! jädrans typiskt.

jaja. nu blir det en varma koppen och en macka. sen ska jag försöka fixa iordning min tvätt, för jag har lyckats boka en tvättid imorron.


med rockiga hälsningar
karin





åååh..

en härlig feel-good film satt som en smäck här i lyan ikväll. jag vill också gifta mej med jakob eklund och le fånigt hela tiden och bara mmm och aah och naaw...

men en sak som är knasigt det här med datan. vissa sidor vill den inte öppna, medans andra går bra. fast alla har gått förut... och signalen på bredbandet är mycket bra står det. och sen kan jag inte installera nya msn och det måste man tydligen göra för att få öppna programmet över huvudtaget... åååh. kan nån snäll datakunnig person hjälpa mej med detta tro? jag kan återgälda med nånting.

jaja, nu vet jag en som ska sova. nattinatt!


med fredagsmysiga hälsningar
karin

älskar allt du är

(tidernas vackraste låt?) nu var det fredag igen. konstigt, det känns inte längesen sist. eller jo. eller nä.
känns som jag har blivit ganska van att vara ensam för det mesta. det är fortfarande inte skoj, men det funkar rätt bra.
fast ibland är det grymt tråkigt. som idag. skulle vilja känna nån här, som man kan kila över till och se på tv lite med och så. och fika! men jag antar att det är bättre för min beach2009 figur att vara själv. utan fika.
nä, jösses, va deppigt det låter nu! det är aldrig så illa som det låter.
bara ett till klagomål, sen ska jag berätta nåt kul. msn bara krånglar med mej! grr. dumma. inte ens på msn kan man få lite sällskap. typiskt!

och nu till nåt skoj! : vill du handla på ett spännande och framförallt udda ställe ska du åka till sparhuset här i tibro. det är helt totalt obegripligt! jag tror det är 8 butiker i en salig röra, med delade kassor och lokaler. idag var jag i mataffären där, kometen heter den. först kom man in i nånslags kiosk, sen kom hygienavdelningen, grönsker och sen nästa lokal, där det var städgrejer och djurmat, sen kom nästa med först leksaker och sen massa kläder (jag tror den delen är klädpiraten) och längt in i hörnet av denna stora lokal kom plötsligt ett litet rum med trädgårdsgrejer och ett annat med back-dricka. och sen var det frys och sen kom man ut i första delen igen. och jag fattade ingenting! haha, ja, kära nån.

funderar på om jag ska gå till och hyra en film och mysa lite ikväll. här hyr de ut film på ica, det verkar himla praktiskt. 20 kronor bara. och så gör jag ett städryck först, så det är fint när jag får besök imorron!

det blir bra, så gör jag. ut i kylan igen!

ha det bra alla, trevlig helg!


med fredagsliga hälsningar
karin

en vegetarisk stelopererad orm

nu ska jag skriva ett nytt inlägg, har vart så lat de senaste dagarna så ujujuj. idag har jag jobbat på min djuphäftade stolsrygg, det är en del pill, men det är skoj! och förhoppningsvis blir den rätt snygg när den är klar också.

tog en sväng på candela också, såklart! tisdag är ju candeladag! köpte några jättefina kaffekoppar som jag såklart behövde, en finfin duk och en liten tryckt bonad med fåglar och tvätt i ett träd i gul-orange-brun färgskala. och så köpte jag en pocketbok, men när jag kom till kassan berättade den söta flickan där att det var 3 böcker för 5 kronor, så då var jag ju tvungen att gå och välja två till som jag egentligen inte ville ha. hittade tillslut en som hette "Avsnoppad", en bok från 1995 men som har ett otroligt fult 80-talsomslag, som tydligen handlar om en man som ligger inne på sjukhus för att operera ut sina visdomständer, men som blir förväxlad med nån annan och när han vaknar har de istället opererat om honom till kvinna. hmm. man undrar ju lite i sitt stilla sinne om inte dessa två operationer borde ske på vitt skilda ställen i sjukhuset? menmen, vem är jag att ifrågasätta. jag ska naturligtvis komma med en uppföljning här i bloggen angående denna mycket intressanta bok. är det nån som är sugen på att läsa den efter mej kan vi säkert ordna det med. jag menar, ett sånt tillfälle kommer ju inte varje dag!

för övrigt känner jag mej lite ensam idag, och jag är förbaskat trött på den envisa huvudvärken som förföljer mej alltför ofta! men, snart är det sängen och imorron är en annan dag! hoppas på besök till helgen med, av min kära kusin, det vore skoj! och, just det, om ni vill skicka post hit till mitt nya place kan ni bara fråga så får ni adressen. då blir jag så glad!

leve gladpopen!


med halvsnoriga hälsningar
karin



min lök verkar trivas på februarigatan

min enda växtlighet är en gul lök som jag hittade bland den kvarlämnade maten på tärnan. jag var tvungen att flytta med den hit, till min nya lilla lya i en annan del av tibro. den ser ut att växa och frodas väldeliga redan nu! en vacker dag ska jag köpa en till krukväxt.

för övrigt trivs jag väldigt bra här änsålänge! då har jag ändå bott här sedan klockan fyra ungefär. nu kan ni komma och hälsa på nästan närsomhelst, för nu har jag ett eget litet bo. om ni inte vill komma för att träffa mej kan ni komma för att se den fantastiska lilla tv:n jag har här till låns! dess ledord är liten och svartvit.. imorron ska jag vara duktig och packa upp och in alla saker. och hämta min cykel.

jag och elin har äntligen bestämt när jag ska komma till henne i oslo, och det är tänkt helgen runt den 27:e mars.
det ska bli skoj! oj så skoj! :)

idag är det också alla hjärtans dag och jag har inte deppat över att vara ensam. konstigt nog. men bra.

på torsdag ska jag till frissan, det längtar jag till.

nu ska jag nog bädda och sova i nya rena lakan. goodnight darlings!



med nyflyttade hälsningar
karin

packa pappas kappsäck

konstigt att så mycke saker kan finnas i ett så litet rum! det verkar inte så mycke, men det bara kommer fram mer och mer att packa ner hela tiden. himla konstigt. en liten aning vemodigt att lämna det här lilla skrymslet iaf... eller, det är väl mest att hamna på ett nytt ställe igen. nya ljud, nya människor. men, jag längtar! mest efter mitt egna kök! ack va skönt.

amanda kom hit på lite spontanbesök. det var jättemysigt, mer sånt! nu är jag förbaskat trött. ska nog gå och lägga mej. åt skogen med fredagskväll, jag vill sova. :)

nattinatti!


med trötta hälsningar
karin

come on, it´s my birthday!

vaknade och nynnade happy birthday för mej själv. kändes bra, vuxet på nåt vis. det måste ju vara så man ska göra när man vaknar ensam på sin födelsedag? sen ringde mor och sjöng, det kändes ännu bättre. kom till skolan och annika arrangerade gemensam ha den äran. tackar så mycke! sen kom det tråkiga med den här dagen.. dagens del i starta eget handlade om skatter och moms. att starta eget verkade inte så svårt förrän vi kom till den här delen! hjälp, va mycke siffror och uträkningar! stod helt still i huvudet på mej! burrburr!

sen efter skolan gick jag och annika och mötte hennes pojkvän robin vid cafe syster yster, som måste vara tibros mysigaste! perfekt för en födelsedagsfika, fick till och med ett litet ljus i min varma macka! :)

hämtade två bananlådor på ica inför flytten och hade fått två post i annikas brevlåda när jag kom hem! tack så mycke, anna och mamma! 

om en stund ska jag på nån slags tacoätningskväll i gula villan. får se vad det blir, är sådär lagom taggad! menmen, det blir nog bra! annars går jag hem, inte mer med det!

imorron är det fredag, och vi slutar tidigt. ååå va skönt!

ha det bra alla och tack för alla sms!


med 23-åriga hälsningar
karin


hallå säkerskjuts

nu är biljetterna bokade,tack mathias för att du följer med! nu skulle jag bara vilja gå på sofia karlsson och anna ternheim med. säg till om ni är sugna!

tänkte jag skulle baka nåt och bju på i skolan imorron. det går dåligt, vet inte vad jag ska göra. det blir nog inget.

och, jag ska flytta redan på lördag! ska bli så skönt att få lite eget! troligen ganska ensamt också... jag och annika kan ju inte ta följe mer till och från skolan... menmen. jag tror det blir bra! 

igårkväll satt jag i andra änden av huset och såg på tv, det var exotiskt. tillsammans med raggar-montören och björn borg-look-a-liken. härligt. jakt och fiske, precis ett program i min smak. och "min man är transvestit"...
trevligt med sällskap kort och gott!

" helvetet är en definition av ett ställe där tyskarna står för humorn, engelsmännen står för maten och fransmännen för tekniken." vår starta eget-kurs-lärare har mycke att säga. mer eller mindre informativt. det bästa måste ju ändå vara " det går inte att lugga en skinnskalle." det är en sanning som man måste ha mycke nytta av när man startar eget företag, och inte minst i livet för övrigt! känns bra att nu ha fört detta vidare till mina trogna läsare.

det var det för nu. just det. imorron är den stora dagen. jag hoppas jag får nåt kort! :)



med sega hälsningar
karin

rapport

idag har vi talat om marknadsföring och olika företagsformer i skolan. jag har vart och tittat på en mysig liten lägenhet på februarigatan(vägen?), jag ska flytta dit på måndag.känns bra! och jag har vart på candela och sen pratat om livets mening med vandrarhemsägaren och en montör av nåt slag från varberg i köket här på vandrarhemmet. kan tilläggas att det sista kom sig av att det har skett två mord de senaste typ tre dagarna här i tibro. känns sådär.
menmen, jag tror inte jag har retat upp nån! nu ska jag gå och se på tv med mitt nya sällskap. känns la typiskt att ha hittat nån att prata med nu när jag ska flytta! menmen. ha det gott folk.

med nöjda hälsningar från
karin

viktig info!!

när ni ska skicka alla grattis på födelsedagen kort och alla hjärtans dags-kort till mej i veckan kan ni skicka till den här adressen:

Karin Gustavsson
c/o Annika Brodén
Häggatorpsgatan 3
54336 Tibro

ni gör mej glad!




kram från förkylda karin

peaceful the world lays me down

tillbaka i tibban efter en trevlig helg hemma. en mysig helg. tyvärr har jag blitt snorig med. menmen. allt har sin tid under solen, så även att snyta sig.
 jag är hungrig, ska fixa lite käk, till nu och till imorron. har ju en fantastiskt trevlig sovmorron imorron, börjar åtta istället för halv åtta. tyvärr är det is och snö på vägen, så vi får ändå gå vid 7.20. det ger ju en faktiskt sovmorron på ca.15 minuter. weey. ibland har man tur. 

ojoj, jag känner mej lite låg. dessutom har jag tre undringar som fyller min hjärna. - ska jag åka till uppsala till helgen och se hello saferide? -kan nån komma på mitt födelsedagskalas om jag bestämmer mej för att ha ett?  och den tredje har jag glömt, men det handlar om ömhet och kärlek och allt sånt där. det som lyser med sin frånvaro med andra ord. jaja, skitsamma.
efter lite mat och en god natts sömn känns det säkert bra.

som en sista rad i dagens inlägg känns det ändå bra att citera cardigans:

And if I had one wish fulfilled tonight
I'd ask for the sun to never rise
If God lent his voice to me to speak
I'd say: "Go to bed, world"


med snoriga hälsningar
karin

i kiss you on the brain in the shadow of a train

mässan igår var finemang! många snygga möbler, tyger och inspiration. och många heta killar...
verkar som jag har gett mig in en en lovande bransch!

för övrigt var det en lång dag, jag var trött som en lax när jag kom hem! grym film på bussen, mamma mia och walk the line. och så lite nile city... haha! det var iaf en som flabbade, men inga namn nämnda...högklassig underhållning, helt klart!

åh, lyssnar just på "i´m too sexy..." känner nästan solen i ryggen och det ljumma vattnet runt benen... vattengympa i karibien! det du anna, det var tider! :)

för övrigt har jag fått lite lite ont i halsen, så jag hoppas det inte blir nåt mer av det. nästa vecka ska vi ha starta eget-kurs. blir säkert intressant... jätte. nja, vi får väl se!

nu ska jag äta innan jag far hem!

med trötta hälsningar
karin



sthlm imorron!

möbelmässan på älvsjö är det ja! ska bli trevligt. jag kommer definitivt att irra runt som en vilsen vante, jag har därför planerat att hitta nån att hänga i hasorna på hela dagen! det går nog bra, jag har köpt godis att muta med också om det blir knivigt..

sen är det helg nästan! nu igen. vet inte hur jag ska göra, många ska stanna i sthlm efter mässan. det vore ju trevligt, om jag kände nån som bor där! men, det är nog bättre att åka hem på bygden denna veckan med, då får jag ju träffa anna! eller har nån nåt annat tips?

ane bruns "duets" är en fin skiva! för övrigt har jag haft sången om josefin på hjärnan idag. ni vet, den där väldigt tragiska som handlar om flickan josefin som bara har en symaskin. och hennes fästman som heter jonatan är ful, men det gör inget, för det är även josefin själv. och josefins fästman jonatan bjuder henne att åka med på hans skuta, och sen har han mage att kasta både henne och symaskinen i havet när det krisar! ja, jösses! sen går han där och sörjer, medan josefin sitter och syr på havets botten. ack, dessa karlar! är det så det ska vara klarar jag mej gott utan fästman, det är ett som är sant!

ja, det var dagens sanning. sen om det var sant är ju en annan femma. jag menar, det kunde ju ha vart värre. eller?


nu ska jag fixa lite mat och matsäck till imorron. det blir en tidig kväll i bingen, ska upp strax innan 5 imorron. neat!

med hungrigaste hälsningar
karin

and one day, there was a new blog, and this one was something really special..

heycome heycome altogether! hej och välkommen!
nu är den här, den efterlängtade! världen skola prisa denna uppenbarelse... öh..
 jaja, nog med oviktigheter och in med andra dumheter!
jag kan vara lite poetiskt och skriva en vers som jag köpte på ett kort idag när jag och annika var på candela.

"Ett hantverksföremål är inte bara form och funktion. Det är först och främst mänsklig tid som sparats undan den tomhet vårt liv rinner ut i. Inför sitt verk kan människan säga -Detta är min tid, detta är jag. På annat sätt finns jag inte till för mig själv."

det är en tillfredsställelse att jobba och sen kunna visa upp det man gjort.
ett stycke tid, sparat i evigheten...

haha, jag är så djup!

jaha, det var detta! mitt första inlägg... nu är det bara att vänta på att miljonerna ska rulla in på kontot! 

med bästa hälsningar
karin



RSS 2.0